От ГЕРБ имат готовност да осигурят подкрепа и за съставяне на

...
От ГЕРБ имат готовност да осигурят подкрепа и за съставяне на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев обяви, че от ГЕРБ са готови да подкрепят и чужд мандат, стига да съвпада с програмата им

От ГЕРБ имат подготвеност да обезпечат поддръжка и за сформиране на държавно управление с мандат на друга от тях политическа мощ, даже това да е " Продължаваме промяната ". Условията са две - първият опит за сформиране на кабинет да не успее, а при втория управленската програма да съответствува с тази на ГЕРБ. Това разгласи пред някогашният финансов и здравен министър Кирил Ананиев от ГЕРБ. 
Още по темата
" Няма да участваме обаче в евентуален кабинет на Политическа партия ", акцентира Ананиев, който ще бъде народен представител от ГЕРБ и в 48-ото Народно заседание.

" Дори да няма кабинет, бюджет трябва да има. Това е сплотяващото сред партиите ", каза още той.

Кирил Ананиев потвърди, че от ГЕРБ няма да поддържат " нито един различен ръководител на Народното събрание с изключение на Росен Желязков ".

Според него бюджетът за идната година е най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат народните представители. 

По предложение на Ананиев партиите в Народно събрание одобриха служебният финансов министър Росица Велкова да бъде извикана в Народното събрание, с цел да изясни положението на хазната. Това ще стане този петък, взеха решение Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната " на срещата за обществените политики, проведена от социалистите в Народното събрание през вчерашния ден.

" Политическа партия и Българска социалистическа партия демонстрираха, че са извънредно леви партии, които правят единствено разноски ", смята Ананиев. Според него България би трябвало да приключи 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен недостиг. По думите му има ограничения и принадлежности, които могат да доведат до понижаване на недостига.

" За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията, които са във връзка с бизнеса и популацията. Така, че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. Външните пазари, с изключение на общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции - налице е огромно съмнение към ръководството в България, изключително през последните година, година и половина ", съобщи Кирил Ананиев.

 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР